Wij doen er alles aan om u fan te maken

"NH Adviseurs? Een gedegen keuze bij gevoelige dossiers"

Peter Maas, Voormalig burgemeester Sint-Oedenrode

Mijn tevredenheid
Tevredenheid
"Peter Maas is een geboren bestuurder en een echte netwerker. Hij begon in de politiek als CDA wethouder van de Gemeente Deurne. Volgend op zijn wethouderschap werd hij in 2003 benoemd tot Burgemeester van Sint Oedenrode. Toen de fusie van Sint Oedenrode met Veghel en Schijndel succesvol was afgerond tot de nieuwe Gemeente Meierijstad, had Peter Maas zijn handen vrij voor een nieuwe opdracht. Op dit moment is hij voormalig burgemeester van Sint-Oedenrode. Een plaats met ruim 20.000 inwoners."
Mijn tevredenheid
Tevredenheid

De relatie met NH Adviseurs

Als netwerker pur sang weet Peter Maas hoe de hazen lopen. Hij kent de mensen en hun kwaliteiten. Zo kwam hij in contact met Peter Hulsen die ook actief is in Sint Oedenrode en een goede reputatie heeft op gebied van financiële zaken. Reden om eens met hem te praten over een ingewikkeld gemeentelijk financieel vraagstuk. In het eerste gesprek liet Peter Hulsen meteen merken dat dit een opdracht was die hij tot een goed einde kon brengen.

Overtuigd van lokale kwaliteiten

Peter Maas koos niet voor een groot landelijk bureau maar voor een lokaal bedrijf waar hij door goed te luisteren en door hun overtuigingskracht geloof in had. De Gemeente zat namelijk met een erfenis uit het verleden. In vroegere tijden faciliteerde de gemeente alles voor haar ambtenaren. Zo ook financiële producten. Ambtenaren konden een hypotheek afsluiten bij hun gemeente met bijzonder gunstige renteafspraken.

Een gevoelig dossier

Omdat gemeentes zich steeds meer focussen op hun corebusiness, past een financieel product als hypotheken verstrekken niet meer in het profiel. Dat klopt, maar eenmaal verworven rechten kun je niet zomaar afnemen. Desondanks moest en wilde de gemeente ervan af. Zo zat de gemeente ongewild met een gevoelig dossier met ingewikkelde fiscale, financiële en bancaire hindernissen en uitdagingen. Er moest een goed verhaal komen en het nieuwe product moest aantrekkelijk zijn voor de ambtenaren. Daarin is communicatie een belangrijk aspect. Het resultaat is dat de hypotheekportefeuille inmiddels is overgedragen.

Prettig werken met NH Adviseurs

Peter Maas heeft het werken met NH Adviseurs als bijzonder prettig ervaren. “Door de deskundige aanpak en de goede communicatie met alle partijen is NH tot een voor iedereen acceptabele oplossing gekomen. Gedurende de zaak werd er op vaste tijden overleg gevoerd. Tijdens deze prettige overleggen werden telkens de strategie en de updates besproken.
Waar Peter Maas in eerste instantie met de banken niet tot een succesvolle oplossing kwam is dat met NH Adviseurs uitstekend gelukt. Alle hypotheken zitten nu waar ze thuishoren: Bij de banken. En de gemeente? Die focust zich op haar kerntaak: er zijn voor haar inwoners.

Als ik NH Adviseurs moet typeren?

Energiek, competent en betrouwbaar