Wij doen er alles aan om u fan te maken

"NH Adviseurs? Creatieve adviseurs die precies op het snijvlak tussen bank en accountant zitten"

Bert-Jan van Dinter, Directeur Vandinter Semo

Bert-Jan van Dinter
Mijn tevredenheid
Tevredenheid
"NH Adviseurs heeft mij bij de overname van dit mooie bedrijf onder andere bijgestaan in de gesprekken met de bank. Door het opstellen van een gedegen memorandum heb ik met overtuiging de aandelen kunnen kopen en ben ik nu de eigenaar van dit inmiddels tot Vandinter Semo omgedoopte bedrijf."
Mijn tevredenheid
Tevredenheid

Vandinter Semo vandaag

Vandinter Semo is uitgegroeid tot een betekenisvol producent en verwerker van zaaizaad in Nederland en ver daarbuiten. Zaadteelt en zaadhandel zijn nog altijd een belangrijke kernactiviteit van Vandinter Semo. Intussen is het aanbod uitgebreid met zaadschoning, zaadcoating en zaadverpakking. Bovendien heeft Vandinter Semo een unieke reputatie opgebouwd als kweekbedrijf voor cruciferen.

De kiem van een nieuwe onderneming

Bert-Jan van Dinter is een bekende in de dynamische wereld van zaad voor land- en tuinbouw. Nadat het bedrijf Zelder waar hij voorheen werkzaam was verkocht werd aan Syngenta Europe werd het tijd voor iets anders. Dat was de kiem voor een nieuwe uitdaging. Toen Henk van Dijke hem vroeg voor het Groningse bedrijf, waar hij nu aan de leiding staat, was zijn besluit snel genomen. In 2007 verwierf hij 50% van de aandelen van zijn werkgever. Dat deed hij toen zonder NH Adviseurs. Toen Henk van Dijke de pensioenleeftijd bereikte nam Bert-Jan alle aandelen over.

Crisisjaren en onzekerheid

In 2013 raakte Bert-Jan in gesprek met Peter Hulsen en kwam zo in contact met NH Adviseurs. In deze periode was de crisis op haar hoogtepunt en was dit ook merkbaar bij de banken, die bepaald niet stonden te springen op nieuwe financiering van bedrijven. Door goed te sparren met NH Adviseurs en het opstellen van een doortimmerd financieel memorandum werd de onderhandeling met de bank een succes. Bert-Jan van Dinter kon zich de eigenaar van Vandinter Semo noemen.

In de zaadwereld is vaak onzekerheid. Politieke invloeden zoals het neerstorten van vlucht MH17 -waardoor Poetin uiteindelijk de Russische markt sloot- en het klimaatakkoord van Parijs, zaken waar een zaadbedrijf geen enkele invloed op heeft, bepalen het succes, ook bij Vandinter Semo. Door het vinden van nieuwe markten en o.a. met steun van NH Adviseurs is Vandinter Semo door de crisistijd gekomen. Daarbij geholpen door de rapportagesystemen die NH Adviseurs op bedrijfskundig vlak mee ontwikkelde.

Vinger aan de pols

En nog steeds is er contact met NH Adviseurs, al is dat minder intensief dan in de jaren 2014-2016. Als het aan Bert-Jan van Dinter ligt blijft dit contact bestaan. Soms wat meer soms wat minder, afhankelijk van de noodzaak voor advies. Bert-Jan onderstreept het verschil in aanpak. De bank bekijkt het vanuit de bank, de belastingdienst vanuit de belasting en de accountant vanuit de cijfers. NH Adviseurs maakt juist de koppeling tussen al deze disciplines maar staat overduidelijk aan de kant van de klant. Met een creatief en deskundig advies, als sparringpartner, waar anderen afhaken brengt NH Adviseurs je verder!

Award

Op 14 februari 2018 heeft Vandinter Semo de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2018 gewonnen. In totaal waren er 29 nominaties!
‘Het is spreekwoordelijk een verborgen parel in het landschap van Oost-Groningen’, aldus de jury over de onderneming. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid.