Wij doen er alles aan om u fan te maken

"Wij hechten waarde aan mensen met een specifieke kennis van de agrarische markt. NH Adviseurs begrijpt wat wij nodig hebben."

Ricus Kuunders, algemeen directeur Loonbedrijf Kuunders

Ricus Kuunders
Mijn tevredenheid
Tevredenheid
"Wij werken in het Agrarisch Loonwerk, Akkerbouw, Mestverwerking en Transport”, vertelt Ricus Kuunders. “We waren al bezig met de opvolging van ons familiebedrijf, maar dat leek 10 jaar te gaan duren. Tenminste dat werd ons verteld, vanaf erover nadenken tot afronding van dat traject. We kwamen terecht bij NH Adviseurs, die binnen één jaar een compleet plan klaar hadden. Dat volgen we nu voor 100%. Nu kunnen we als familie verder bouwen aan een duurzame toekomst."
Mijn tevredenheid
Tevredenheid

Hoe kom je verder?

Ons bedrijf bestaat uit vier hoofdonderdelen: Agrarisch Loonwerk, Akkerbouw, Mestverwerking en Transport. Ons bedrijf floreert en we draaien goed met zo’n 30 FTE’s. Om alles goed te laten functioneren heb je een goede visie nodig. Die visie is dat het bedrijf voortgezet wordt door de volgende generatie van onze familie. Gezien mijn leeftijd en de leeftijd van mijn partners kijken we naar een duurzame toekomst voor ons familiebedrijf.

Hoe krijgen we de vaart erin?

Met de accountmanager van de bank hadden we regelmatig gesprekken over de opvolging. Gelukkig kan dit in ons geval met onze eigen kinderen. Twee kinderen van mijn broer en mijn dochter met haar man hebben het bedrijf overgenomen. Maar voorlopig ben ik nog algemeen directeur. Men zegt dat je voor zo’n bedrijfsoverdracht tien jaar uit moet trekken. Daar leek het in eerste instantie ook op uit te draaien.

Perfect plan de campagne

We zijn samen met een ondernemers coach en NH Adviseurs aan de slag gegaan. Zij hadden er geen tien jaar voor nodig. Binnen een jaar lag er een compleet doortimmerd plan op tafel inclusief financieel en fiscaal advies. NH Adviseurs zorgde voor een perfect plan de campagne en dat voeren we nu 100% uit. En ook over de nazorg zijn we dik tevreden.

Een duurzaam familiebedrijf

Het blijft dus een familiebedrijf waar een mooie ontwikkeling in zit. We hebben een fijne neus voor nieuwe technieken in onder andere de mestverwerking, een zeer actueel onderwerp. Wij zijn een voorloper in de branche. Verder gaan wij heel ver in de service en dienstverlening aan onze klanten. Ons transport vindt veelal seizoensgebonden plaats, wij zijn daar waar gezaaid en geplant of geoogst moet worden. Wij realiseren ons dat we niet alleen ons bedrijf maar ook onze aarde met respect over moeten dragen aan de volgende generatie.

Als ik NH Adviseurs moet typeren?

“De juiste mensen op de juiste plek, het kost wat maar dan heb je ook echt wat.”