Wij doen er alles aan om u fan te maken

"Dankzij NH Adviseurs betaalde onze klant alles, tot de laatste cent."

Silvana van Schijndel-Bergman, mede-eigenaar Vlecht- en Buigcentrale Van Schijndel

Silvana van Schijndel-Bergman
Mijn tevredenheid
Tevredenheid
"Ik zit al langer in het betonstaalvlechten dan mijn man Patrick", zegt Silvana van Schijndel-Bergman. "Want we namen het bedrijf van mijn vader over. Het ging 25 jaar goed en we hadden werk genoeg. Totdat onze grootste en enige klant ineens slecht van betalen werd. Om tonnen ging het, zoveel hadden we nog tegoed. Onze toekomst stond op het spel en die van onze kinderen. Dus zeiden we tegen elkaar: nu hebben we begeleiding nodig, anders gaan we failliet. En dat werd Peter Hulsen van NH Adviseurs."
Mijn tevredenheid
Tevredenheid

Ineens geen betalingen meer

Betonstaalvlechten is een van de zwaarste beroepen die we in Nederland kennen. En dat maakt het extra zuur als het harde werken niet wordt beloond. Silvana en Patrick van Schijndel maakten het mee met hun bedrijf, dat voornamelijk grote prefab-klussen deed.

Na een wisseling in de bedrijfsleiding van hun hoofdopdrachtgever ging het in 2012 mis. “Ze kwamen niet met geld over de brug”, zegt Silvana. “We hebben meerdere gesprekken met die opdrachtgever gehad, maar het schoot totaal niet op. Het raakt je emotioneel. Een faillissement dreigde.”

De beste keuze ooit

Een medewerkster, die ze speciaal in dienst hadden genomen om zaken af te wikkelen met hun personeel, tipte Silvana en Patrick over NH Adviseurs. Ze besloten zich te laten begeleiden door Peter Hulsen. “De beste keus die we ooit hebben gemaakt”, zegt Silvana met overtuiging. Peter voerde verschillende gesprekken met de wanbetaler, dreigde met een advocaat en een rechtszaak en kreeg na veel getouwtrek de betaling toegezegd. “Uiteindelijk is alles tot op de laatste cent betaald.”

Een B&B in Spanje

In 2017 denken ze er serieus over om met het bedrijf te stoppen. Verschillende rapporten van NH Adviseurs laten zien wat er financieel mogelijk is en wat er belastingtechnisch geregeld moet worden. Silvana en Patrick hakken knopen door. Ze zijn verknocht aan Spanje en willen er een B&B beginnen. Daarvoor kopen ze een huis met een flink perceel grond in de buurt van Alicante. “Bij de adviezen van NH Adviseurs hebben wij ons privé heel erg op ons gemak gevoeld. Het heeft rust in huis gebracht. In 2018 gaat de stekker definitief uit het bedrijf. Het huis in Nederland is verkocht. Het inpakken kan beginnen.”

Tot in de puntjes geregeld

Maar stilzitten is er niet bij. Patrick weet alles van werkvoorbereiding, doet dat inmiddels voor verschillende Nederlandse aannemers en slaagt erin om ook in Spanje aan de slag te gaan. “Zo kunnen we het bedrijf toch nog voortzetten en een aardig boterhammetje verdienen”, rekent Silvana voor. “NH Adviseurs heeft alles voor ons tot in de puntjes geregeld.”

Als ik NH Adviseurs moet typeren?

“Een professioneel en warm bedrijf dat hart heeft voor de klanten. Ze krijgen van mij 5 sterren, maar ze verdienen er 6.”